Recept på en fantastisk grillad macka som du lagar över elden
Artikeln innehåller sponsrade länkar
Att vara i skogen handlar inte bara om att vandra, tälta och hänga. Man vill ju äta god mat också. Då sitter det aldrig fel med en grillad macka med ost och bacon tillagad över öppen eld. Vill du ha en tydligare beskrivning eller recept så fortsätter du att läsa nedan.
Recept och instruktioner
Börja förstås med att tända din brasa och fixa lite kaffe (gärna kokkaffe). Kaffet är avgörande för din upplevelse i skogen.
Det här behöver du:
- Två skivor rostbröd eller motsvarande. Ett franskbröd eller hamburgerbröd kanske också kan funka. Bröd efter smak alltså.
- Riven ost av favoritsort
- Två skivor bacon
- Ett grillgaller eller halster.
- Aluminiumfolie
Gör så här:
- Grilla eller stek dina baconskivor
- Kläm brödskivorna i halstret eller lägg dem på ditt grillgaller och grilla dem på ena sidan tills de fått den färg som du gillar.
- Lägg det ena brödet med den rostade sidan upp.
- Fördela ut hälften av den rivna osten på den rostade sidan.
- PLacera dina baconskivor ovanpå den rivna osten.
- Täck baconet med resten av den rivna osten.
- Lägg på den andra brödskivan med den grillade sidan nedåt.
- Grilla nu hela mackan över elden på båda sidor så att de får fin färg.
- Ta av mackan från grillen och linda in den i aluminiumfolien
- Lägg foliepaketet på grillen/elden så länge som behövs för att osten ska smälta ordentligt.
Det kan vara nödvändigt att öppna paketet ett par gånger för att kolla. Inte tjuvsmaka!
VOILA!